Babaváró támogatás - Hitel1.hu

Telefon: +36 30 9855 766
Hitel1.hu - HITEL GYORSAN, OKOSAN
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


BABAVÁRÓ HITEL ÜGYINTÉZÉS
 
A babaváró hitel egy maximum 10 millió forint összegű, az ügyfél szempontjából kamatmentes, szabad felhasználású hitel. A programba 2019. július 1. és 2022. december 31. között lehet belépni, vagyis a hitel ezen időszak alatt bármikor igényelhető.
 
A szabad felhasználhatóság azt jelenti, hogy a felvett összeg például autóra, világ körüli útra vagy éppen ingatlanvásárlásra egyaránt fordítható, ez utóbbi esetben pedig akár önerőként is szolgálhat lakáshitel mellé. A bankok nem számolhatnak fel folyósítási, előtörlesztési és hitelbírálati díjat, az egyetlen költség az állam által vállalt kezességvállalás díja, ami minden évben a fennálló tőketartozás 0,5%-a, ami az első évben kicsivel több mint havi 4000 Ft-ot jelent.
 
A hitel legfontosabb feltételei:
 
A házaspár nőtagja elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 41. életévét.
A házaspárnak meg kell felelnie majd az egyes bankok által meghatározott hitelezhetőségi feltételeknek. Erről pontos részleteket később lehet majd csak tudni.
A pár egyikének összességében legalább három év folyamatos tb-jogosultságot kell igazolnia (ez lehet felsőoktatási tanulmány, magyar tb-jogosultság vagy külföldi tb-jogviszony, amelyek összeadódhatnak).
Az igénylő nem lehet büntetett előéletű.
A pár egyik tagja sem szerepelhet rossz adósként a KHR adatbázisban.
Amennyiben a házaspár valamely tagjának már van gyermeke, akkor az egyik félnek legalább az első házasságában kell élnie.
Egyik házas félnek sem lehet a NAV felé köztartozása.
 
A babaváró hitel futamideje 20 év, a havi hiteltörlesztő összege pedig nem haladhatja meg – kezességvállalási díjjal együtt – a havi 50 ezer Ft-ot.
 
Amennyiben 2019. július 1-et követően a házaspárnak gyermeke születik – pontosabban a magzat 12 hetes korától – három évre felfüggesztik a hitel törlesztését. A második gyermek után újabb három éves fizetési moratórium következik, miközben elengedik a fennálló hiteltartozás 30%-át is, a harmadik gyermeknél pedig elengedik a teljes fennálló tőketartozást.
 
Fontos megemlíteni, hogy amennyiben nem születik gyermek az első öt évben, akkor az igénybe vett kamatkedvezményt egy összegben vissza kell fizetni, a kamatmentes hitel pedig piaci kamatozásúvá válik.
A Magyar Közlönyben megjelent (pdf) március 12-i kormányrendelet ismertette a babaváró támogatás részleteit.

Mekkora HITELT kaphat?  Mennyi lesz a HAVI TÖRLESZTÉS? MIKORRA kaphatja meg?
Milyen KEDVEZMÉNYEKRE számíthat gyermek születése esetén?

Ha választ szeretne kapni az alábbi kérdésekre, KÉRJEN INGYENES VISSZAHÍVÁST szakértőnktől!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz