CSOK - Hitel1.hu

Telefon: +36 30 9855 766
Hitel1.hu - HITEL GYORSAN, OKOSAN
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


 
CSOK hitel, CSOK támogatás ügyintézés
 
A CSOK hitel különlegessége a fix, maximum 3%-os kamatszint, ami lényegesen kedvezőbb a jelenleg elérhető hasonló piaci termékekhez képest.
 
A CSOK támogatás lakás és családi ház vásárlására, bővítésére felhasználható vissza nem térítendő támogatás.
 
 
Nagy segítséget jelenthet a családoknak a CSOK hitel lehetőségének kiterjesztése a használt ingatlan vásárlására, hiszen ezekhez lényegesen kedvezőbb áron lehet hozzájutni, mint az újépítésűekhez. A CSOK hitel különlegessége a fix, maximum 3%-os kamatszint, ami lényegesen kedvezőbb a jelenleg elérhető hasonló piaci termékekhez képest. A CSOK hitel maximális összege július 1-től használt és újépítésű ingatlanok esetében 2 gyermek vállalása vagy megléte esetén 10 millió Ft, 3 gyermeknél 15 millió Ft.

CSOK támogatás
 
A lakás és családi ház vásárlására, bővítésére felhasználható vissza nem térítendő CSOK támogatás összegei nem változtak.
 
Használt ingatlan vásárlására vagy bővítésére az alábbi összegek járnak a CSOK feltételeinek való megfelelés esetén:
 
1 gyermek: 600.000 Ft
2 gyermek: 1.430.000 Ft
3 gyermek: 2.200.000 Ft
4 vagy több gyermek: 2.750.000 Ft
 
Újépítésű ingatlan vásárlására és bővítésére járó támogatás:
 
1 gyermek: 600.000 Ft
2 gyermek: 2.600.000 Ft
3 gyermek: 10.000.000 Ft

Falusi CSOK
 
A „falusi CSOK” célja, hogy a fogyó népességű, 5000 főnél kisebb lélekszámú településeket vonzóbbá tegye az otthont kereső családok számára. A falusi CSOK ugyanakkora összegű vissza nem térítendő támogatást jelent ezeken a településeken használt ingatlan vásárlására és felújítására, mint amennyit egyébként az újépítésű ingatlanok vevői kaphatnak.
 
Érthető, hiszen a fogyó népességű kistelepüléseken nem nagyon vannak újépítésű projektek, az ingatlanárak miatt pedig építkezni sem igazán éri meg, mert egy újépítésű ingatlant végül annyiért sem lehet esetleg eladni, mint amennyibe maga az építkezés került.
 
A falusi CSOK-kal azonban megújulhatnak a régi, korszerűtlen épületek, illetve az üresen álló ingatlanok megvásárlása is sokak számára megérheti, hiszen a maximális 10 millió Ft támogatás a legtöbb helyen hitel nélkül is elég a vásárláshoz.
 
A kormány ígérete szerint a falusi CSOK legkésőbb július 1-től lesz igényelhető.

 
Jelzáloghitel csökkentése
 
2018. január 1. óta a harmadik és minden további gyermek megszületése után 1-1 millió Ft támogatást kapnak a nagycsaládok meglévő jelzáloghitelük csökkentésére.
 
2019. július 1-től bővül a támogatás: már a 2. gyermektől jár az 1 millió Ft, majd 3. gyermek megszületését követően 4 millió Ft, a további gyermekek után pedig 1-1 millió Ft támogatást ad az állam.

Ha bővebb információt szeretne, KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz